A bűbájos lakat
A bűbájos lakat
2020.07.18. Saturday 17:00

TÖKLÁMPÁS NAP október 31-én!

2019.10.31 10:00


TÖKLÁMPÁS NAP

Közkívánatra az őszi szünet egyik csütörtökén, október 31-én ismét Töklámpás Napra hívjuk a gyermekeket és szüleiket, nagyszüleiket. Délelőtt 10-13, délután 10-14 óra között a kézműves-bábkészítő teremben az időszakhoz kapcsolódó, „szellemes” figurákat készíthetnek a tevékenykedni vágyó látogatók – akik pedig inkább nézelődni szeretnének, azok sem maradnak program nélkül a Bóbitában. Délelőtt 10 órakor A világ legzenésebb meséje, délután 15 órakor pedig a Toldi című előadásokat tekinthetik meg nézőink.
A bábmúzeumban új időszakos kiállítás (Szász Zsolt bábművész tárlata), a Café Griffben pedig finomságok várnak mindenkit, aki szívesen melengetné testét-lelkét az őszbe fordult Pécsen.

 

 

A VILÁG LEGZENÉSEBB MESÉJE
(interaktív játék 4 éven felülieknek)

Rendezte: Keresztény Tamás
Játsszák: Kocsis Zsófia, Komlóczi Zoltán, Keresztény Tamás

Minden gyermek életében részt vesznek kisebb nagyobb százalékban a mesék. Minden mesének, akár klasszikus, akár modern mesesorozat, van egy fülbemászó dala, melyről azonnal azonosítani tudjuk. Gondoljunk, akár a Magyar népmesék előtt felcsendülő furulyára, vagy a Jégvarázs dalaira.
Az előadás fő célja a hangkulissza megalkotása közösen a gyerekekkel, egy általuk ismert és kiválasztott mese segítségével.


Az előadás helyszíne: kamaraterem
Tervezett játékidő: 50 perc

Az előadás a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával jött létre.

 

TOLDI
(Interaktív előadás 10 éves kortól)

Alkotók: Keresztény Tamás, Győri Bianka, Tóth Zoltán
Színész, játékmester: Keresztény Tamás

“Nem hagyott sok marhát, földet és kincseket,
Nem az örökségen civódó gyermeket:
De kivel nem ér föl egész világ ökre:
Dicső híre-neve fennmaradt örökre.”

Arany János elbeszélő költeményének e záró sorai indították el az alkotók fantáziáját, hogy Toldi Miklós alakját, nehéz sorsát és felemelkedését színpadi alakokban megfogalmazva mutassák meg a mai általános iskolásoknak.

Az előadás helyszíne: kamaraterem
Az előadás időtartama: 60-80 perc, a résztvevők létszámától függően