BÁBMÚZEUM


A három teremből álló bábmúzeumunk első termében a gyerekek kipróbálhatják a Bóbita Bábszínház régebbi bábjait, megismerkedhetnek a különböző bábtechnikákkal: kézbe vehetik Mosó Masát és Hermelinkét, Gőgös Gúnár Gedeont, Zsiga kutyát és a baromfiudvar többi lakóját, valamint Holle anyó című előadásunk bábjait. Sőt, a szobában egy árnyparaván mögött Lúdas Matyi várja Döbrögi uraságot és a gyerekeket!


A középső terem az időszakos kiállítások helyszíne. 2017 április végétől Rófusz Kinga gyűjteménye tekinthető meg az Irijám és Jonibe című előadásból, míg szeptembertől a Ciróka Bábszínház mutatkozik be a pécsi közönségnek.

A legbelső teremben a Bóbita alapítójának, Kós Lajosnak a bábjai láthatóak.

 


 Kifordítva- Mesés bábtechnikák
(Petőfi Irodalmi Múzeum-Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet kiállítása)

 

Tudod, mi az a gapit? Láttál már stucnit? Próbáltál már marionettet zsinórozi? Ha nem, gyere el a Bóbita Bábszínházba, hogy megtudj mindent a bábok varázslatos világáról!
A PIM-Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet kiállítása 2018. január 6-án nyílik a Bóbita Bábszínház Bábmúzeumában. A kiállításon Lellei Pál bábkészítő mester segítségével olyan bábokat fogunk bemutatni, ami a legapróbb részletekig feltárja a bábok mozgatásának titkait. Less be velünk a bábok belsejébe!


A kiállítás 2018. január 6.- április 22. között tekinthető meg.

 

 

Nyitva tartás
Hétfő-péntek: 9-16.00
szombat: 9-18.00
vasárnap: ZÁRVA


Belépőjegy ára: 400 Ft/fő
Családi jegy (4 főtől), csoportoknak (10 főtől): 300 Ft/ft