AZ EMBER TR.
(14 éves kortól)

Madách Imre művét bábszínpadra alkalmazta: Rosner Krisztina
Tervezte: Matyi Ágota
Zenéjét szerezte: Komlóczi Zoltán
Videotechnika: Jankó Mátyás
Kivitelezők: Bódiné Kövecses Anna, Fekete Hajnalka, Nagy Kovács Géza, Kapási Ferenc
Fénytervező: Jankó Mátyás
Rendezte: Sramó Gábor
Játsszák: Balog Zita Mária/Vadon Judit, Czéh Dániel, Arató Máté/ Kalocsányi Gábor, Krum Ádám m.v., Nagy Emese m.v., Tölgyfa Gergely m.v.

Az előadás az Apolló Kulturális Egyesülettel együttműködve jött létre.


A Bóbita Bábszínház és az Apolló Kulturális Egyesület közösen létrehozott előadásában Madách művének gazdagsága, sokszínűsége nem hagyományos színházi megoldásokban mutatkozik meg, hanem a bábjáték és alternatív színház asszociációkra, fantáziájára építő, egyszerű eszközhasználatával.
A középiskolás korosztály számára ez a mű a törzsanyag része, mégis rendkívül nehezen érthető: nyelvezete, tematikája és dramaturgiája meglehetősen távol áll a tizenévesek jelenlegi problémáitól. A távolság áthidalható és áthidalandó.
Az előadás és a klasszikus mű viszonyára alapvetően a tisztelet jellemző, ugyanakkor fontos, hogy a szöveg mennyisége befogadható legyen.
Az ember tr… a “nagy eszmék” elvont hangsúlyozása helyett a főszereplők közötti ellentétek egyfajta kiélezett generációs konfliktusban fogalmazódnak meg, melyben az egyes szereplők által képviselt sajátos értékek ütköznek össze.

 

Az előadás helyszíne: Kós Lajos terem (színpad)
Az előadás időtartama: kb. 90 perc

Az előadás az NKA támogatásával jött létre.