CSONGOR ÉS TÜNDE

(bábos játék 14 éven felülieknek)

 

Vörösmarty Mihály művét bábszínpadra írta: Vilmos Noémi e.h.
Tervezte: Matyi Ágota
Zene: 30Y együttes
Rendezte:Sramó Gábor
Konzulens: Tóth Zoltán
Zenei korrepetitor: Komlóczi Zoltán
A díszleteket, bábokat és jelmezeket készítették:: Bódiné Kövecses Anna, Fekete Hajnalka, Szijártó Éva, Nagy Kovács Géza
Technikai munkatársak: Hegedüs Róbert, Hir Bálint, Illés Zoltán, Molnár Dániel
Játsszák: Ziegenheim Dorina/ Vadon Judit, Szabó Zsolt, Papp Melinda, Várnagy Kinga m.v.
Fotó: Juhász Éva
 
 
Az előadás a Déryné Program Barangoló alprogramjának keretében, az Apolló Kulturális Egyesület és a Bóbita Bábszínház közreműködésével jött létre.

 

A Csongor és Tünde a magyar irodalom egyik megkerülhetetlen alapműve – a műben felvetett kérdések az emberi létezés megkerülhetetlen kérdései: mi az élet célja, értelme, mi a boldogság, van –e örök élet, s ha van, akarom –e?
A sivár földi Édenben pénz, tudás és hatalom nem tesz halhatatlanná, csak az „egy szerelem” által ízlelhető meg az Élet aranyalmafájának gyümölcse. A fa körül Csongor kering álmodozva – már amikor épp nem alszik ténylegesen. Útjának koncentrikus körein 3 nő vezeti, kíséri, kísérti számos alakban: Tünde és Ilma, Mirigy és az Éj, ördögfiak és Árki, emberek és marionettbábok.
A nagyívű filozófiát Vörösmarty mondja ki, a hétköznapi igazságokat Vilmos Noémi és a 30Y - tizennégy éven felülieknek optimális arányú és időtartamú, kötelező olvasmány alapú létélmény.

 

Az előadás helyszíne: a Bóbita Bábszínház Kós Lajos terme (színpad)/ Escargo Szobaszínház
Az előadás tervezett időtartama: 80 perc