BÁBMÚZEUM

A három teremből álló bábmúzeumunk első termében a gyerekek kipróbálhatják a Bóbita Bábszínház régebbi bábjait, megismerkedhetnek a különböző bábtechnikákkal: kézbe vehetik Gőgös Gúnár Gedeont, Zsiga kutyát és a baromfiudvar többi lakóját, valamint Holle anyó című előadásunk bábjait. Sőt, a szobában egy árnyparaván várja a gyerekeket.

A középső terem az időszakos kiállítások helyszíne. Minden évadban új kiállításokkal várjuk vendégeinket, többek között alkotói tárlatokkal, egy-egy magyar vagy külföldi bábszínház bemutatkozásával, továbbá az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet gyűjteményéből származó izgalmas kiállítási anyagokkal.
A jubileumi évadban a BÓBITA 60 kiállítás várja a látogatókat 2021 augusztusától 2022 júniusáig.

A legbelső teremben a Bóbita alapítójának, Kós Lajosnak a bábjai láthatóak állandó kiállításként.

 


 

KULISSZÁK MÖGÖTT...

Matyi Ágota báb- és látványtervező kiállítása

 

Tervezési munkáimban törekszem arra, hogy átlépve a különböző művészetek közti határvonalat, egy új színházi formához igazodva kerüljenek kivitelezésre. Inspirálódva a hagyományos bábszínház, és színjátszás elemeiből, a képzőművészetből, a zenéből, és a kortárs vizualitásból.

Az új technikák és alapanyagok alkalmazásával izgalmas, kreatív munkafolyamat jön létre az alkotók között, melynek sokszínűsége, gazdag képi világa, folyamatos kísérletezésre ösztönöz.

Hiszek abban, hogy a képzőművész (látványtervező) formateremtő képességének rendkívüli a jelentősége a színpadon.

A kiállítás május 1-től augusztus végéig látogatható!


 

  

Nyitvatartás:
Hétfő-péntek: 9.00-16.00
Szombat: 10.00-18.00

Nyári nyitvatartás:
Hétfő-péntek: 9.00-16.00
Szombat: 10.00-17.00

 

VASÁRNAP ZÁRVA!

Belépőjegy ára: 500 Ft/fő
Családi jegy (4 főtől): 400 Ft/fő
Csoportoknak (10 főtől) kedvezmény!