BÁBMÚZEUM

A három teremből álló bábmúzeumunk első termében a gyerekek kipróbálhatják a Bóbita Bábszínház régebbi bábjait, megismerkedhetnek a különböző bábtechnikákkal: kézbe vehetik Gőgös Gúnár Gedeont, Zsiga kutyát és a baromfiudvar többi lakóját, valamint Holle anyó című előadásunk bábjait. Sőt, a szobában egy árnyparaván várja a gyerekeket.

A középső terem az időszakos kiállítások helyszíne. Minden évadban új kiállításokkal várjuk vendégeinket, többek között alkotói tárlatokkal, egy-egy magyar vagy külföldi bábszínház bemutatkozásával, továbbá az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet gyűjteményéből származó izgalmas kiállítási anyagokkal.
A jubileumi évadban a BÓBITA 60 kiállítás várja a látogatókat 2021 augusztusától 2022 júniusáig.

A legbelső teremben a Bóbita alapítójának, Kós Lajosnak a bábjai láthatóak állandó kiállításként.

  BÓBITA 60

(a bábos Bóbita 60 évének időbejáró kiállítása)


A Bóbita bábegyüttes 1961-ben jött létre Kós Lajos vezetésével, jogutódjaként és hagyományainak folytatójaként 1981-ben pedig megszületett a Bóbita Bábszínház. Idestova 60 éve játszik tehát Bóbita, s ennek örömére épít kiállítást. Minden bábokat álmodó művész, aki a kezdetektől napjainkig tehetségét adta a Bóbitához, tiszteletét teszi e tárlaton legalább egy rajzzal, tervvel, plakáttal, fotóval, díszletelemmel vagy bábbal – a kirakós játék darabkái így alkotnak teljes képet, és micsoda varázslatos képet!


A kiállítás a 2021/22-es évadban látogatható.

 

 

Nyitvatartás:
Hétfő-péntek: 9.00-16.00
Szombat: 10.00-18.00

Nyári nyitvatartás:
Hétfő-péntek: 9.00-16.00
Szombat: 10.00-17.00

 

VASÁRNAP ZÁRVA!

Belépőjegy ára: 500 Ft/fő
Családi jegy (4 főtől): 400 Ft/fő
Csoportoknak (10 főtől) kedvezmény!