BÁBMÚZEUM

A három teremből álló bábmúzeumunk első termében a gyerekek kipróbálhatják a Bóbita Bábszínház korábbi, műsorról már lekerült előadásainak bábjait, így megismerkedhetnek a különböző bábtechnikákkal. Kézbe vehetik Gőgös Gúnár Gedeont, Zsiga kutyát és a baromfiudvar többi lakóját, valamint Holle anyó című előadásunk bábjait. Sőt, a szobában egy árnyparaván várja a gyerekeket!

A középső terem az időszakos kiállítások helyszíne. Minden évadban új kiállításokkal várjuk vendégeinket, többek között alkotói tárlatokkal, egy-egy magyar vagy külföldi bábszínház bemutatkozásával, továbbá az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet gyűjteményéből származó izgalmas kiállítási anyagokkal.

 

A legbelső teremben a Bóbita alapítójának, Kós Lajosnak a bábjai láthatóak állandó kiállításként. 

 

  


GOMBÓCBÓL IS SOK!

(a szegedi Kövér Béla Bábszínház tárlata)

 

Az alapítója, Kövér Béla nevét viselő szegedi bábszínház tavaly töltötte be 75. születésnapját, ami, lássuk be, gombócból is sok, ahogy mondják!

Ennyi év alatt számtalan izgalmas kalandban volt része a dél-alföldi bábos társulatnak – legújabb kalandjuk ez a bemutatkozó kiállítás Pécs városában.

 

A kiállítás 2022. szeptember 3.- december 30. között látogatható, a kiállításmegnyitó hivatalos időpontja: 2022. szeptember 11. szombat, 17.30 óra

                   

Nyitvatartás: 

Hétfő-péntek: 9.00-16.00 

Szombat: 10.00-18.00

 

Nyári nyitvatartás: 

Hétfő-péntek: 9.00-16.00 

Szombat: 10.00-17.00


VASÁRNAP ZÁRVA!

 

Belépőjegy ára: 500 Ft/fő
Családi jegy (4 főtől): 400 Ft/fő                                    

Csoportoknak (10 főtől) kedvezmény!