BÁBMÚZEUM


A három teremből álló bábmúzeumunk első termében a gyerekek kipróbálhatják a Bóbita Bábszínház régebbi bábjait, megismerkedhetnek a különböző bábtechnikákkal: kézbe vehetik Mosó Masát és Hermelinkét, Gőgös Gúnár Gedeont, Zsiga kutyát és a baromfiudvar többi lakóját, valamint Holle anyó című előadásunk bábjait. Sőt, a szobában egy árnyparaván mögött Lúdas Matyi várja Döbrögi uraságot és a gyerekeket!


A középső terem az időszakos kiállítások helyszíne. 2017 április végétől Rófusz Kinga gyűjteménye tekinthető meg az Irijám és Jonibe című előadásból, míg szeptembertől a Ciróka Bábszínház mutatkozik be a pécsi közönségnek.

A legbelső teremben a Bóbita alapítójának, Kós Lajosnak a bábjai láthatóak.

 BÁBTERVEZÉS MESTERFOKON II. - A BUDAPEST BÁBSZÍNHÁZ TERVEZŐASZTALA

A PIM-Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet Bábtára és a Budapest Bábszínház közös kiállítása

 

1949 őszén, hetven éve nyitott meg a mai Budapest Bábszínház jogelődje, az Állami Bábszínház. Fennállásának négy évtizede alatt számos legendás előadás született.

A 2018/19-es bábszínházi évadban láthatták a pécsi nézők azt a szubjektív válogatás alapján született kiállítási anyagot, amelynek középpontjában az 1960-as, ’70-es és ’80-as évek meghatározó tervezőinek állnak bábjai állnak – legendás előadásból legendás alkotók legendás figurái.

2020-ban a tárlat második része érkezik a Bóbita bábmúzeumába, ahol a Budapest Bábszínház elmúlt évtizedei elevenednek meg a látogatók szeme előtt. A tárlaton 18 előadás 18 tervezője mutatkozik be.

 

A kiállítás 2020. augusztus 29.- december 31. között látogatható.

 

 

 

NYITVATARTÁS:

Hétfő - szombat: 9-16.00

Vasárnap: ZÁRVA

 

Belépőjegy ára: 500 Ft/fő
Családi jegy (4 főtől), csoportoknak (10 főtől): 400 Ft/fő